Vyzkoušené skvělé těsto na pizzu – skutečně jako z pizzerie…
Nejlepší je těsto nechat zpracovat domácí pekárnu , ale můžete ho udělat i ručně…
Budete potřebovat:
250ml vody – nejlépe perlivé
35g olivového oleje – cca 5 lžic (samozřejmě, že můžete dát i normální olej)
2 lžičky soli
500 g hladké mouky – nejlépe přímo Pizza mouky
půl kostičky čerstvého droždí nebo vrchová lžička sušeného
Pizza mouku můžete třeba koupit v Globusu – obsahuje více lepku a proto je těsto ještě lepší než z hladké mouky. Důležité je vyválet pizzu opravdu tence, jinak to nebude pizza, ale slaná buchta 🙂 Válejte válečkem a plechu si ještě pomozte třeba skleničkou nebo jen prostě vytahujte prsty. Placka by měla být vysoká maximálně půl centimetru…. Obkládejte podle vlastní fantazie – já potírám placku rajčatovým protlakem do kterého zamíchám olej a koření dle fantazie (samozřejmě vévodí dobromysl) a případně prolisovaný stroužek česneku.
a na to pokládám co srdce ráčí Prostě podle stavu ledničky…
TIP: pokud čekáte hosty a chcete jim udělat pizzu, rozdělte těsto na tolik dílů, kolik je hostů, každý rozválejte a dejte na pečící papír…. a veškeré pochutiny, které lze nandat navrch dejte do mističek a vybídněte každého ať si svou pizzu sestaví dle libovůle…..
Sýry také různě kombinuji – doporučuji vyzkoušet mozarellu. Pečte ve vyhřáté troubě na 180st do zezlátnutí….
Domácí pizza nikdy nezklame, obložte si ji tím co máte rádi….
a třeba vyzkoušejte smetanovo-sýrovou pizzu!!